گلابی از آن دسته از میوههای تابستانی پرطرفدار است که فیبر زیادی دارد و به روشهای مختلف سلامتی بدن را افزایش میدهد. آنتیاکسیدانهای موجود در این میوهی لذیذ با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند که باعث بیماریهای مختلف میشوند. برای اینکه از تمام خواص گلابی بهرهمند شوید، باید هر روز آن را بخورید. میتوانید آب گلابی تازه را هم مصرف کنید. در این مقاله از ماروکالا قرار است با خواص گلابی برای بدن، پوست و مو آشنا شوید و ارزش غذایی آن را بدانید. در پایان مقاله هم طرز درست کردن ۲ خوردنی لذیذ با گلابی را آموزش میدهیم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.
ارزش غذایی گلابی
ارزش غذایی گلابی به شرح زیر است.
انرژی | ۵۸ |
کربوهیدرات | ۱۳.۸۱ گرم |
پروتئین | ۰.۳۸ گرم |
چربی کل | ۰.۱۲ گرم |
فیبر غذایی | ۳.۱۰ گرم |
فولات | ۷ میکروگرم |
نیاسین | ۰.۱۵۷ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید | ۰.۰۴۸ میلیگرم |
پیریدوکسین | ۰.۰۲۸ میلیگرم |
تیامین | ۰.۰۱۲ میلیگرم |
ویتامین A | ۲۳ واحد بین المللی (IU) |
ویتامین C | ۴.۲ میلیگرم |
ویتامین E | ۰.۱۲ میلیگرم |
پتاسیم | ۱۱۹ میلیگرم |
کلسیم | ۹ میلیگرم |
آهن | ۰.۱۷ میلیگرم |
منیزیم | ۷ میلیگرم |
منگنز | ۲ درصد از نیاز روزانهی بدن |
فسفر | |
زینک (روی) | ۰.۱۰ میلیگرم |
لوتئین_زیگزانتین | ۴۵ میکروگرم |
ریبوفلاوین | ۰.۰۲۵ میلیگرم |
خواص گلابی برای سلامتی بدن
گلابی میتواند در افزایش سلامتی بدن مفید باشد. در ادامه خواص گلابی برای بدن را در اختیارتان قرار دادهایم.
۱. با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند
ویتامینهای C و K، همچنین مس موجود در گلابی به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکنند که به سلولهای بدن آسیب میرسانند.
۲. از بیماری قلبی پیشگیری میکند
یکی از مهمترین خواص گلابی، پیشگیری از بیماری قلبی به دلیل دارا بودن فیبر است. فیبر سطح کلسترول را کاهش میدهد و از این طریق از شما در برابر بیماری قلبی محافظت میکند. مصرف روزانهی مواد غذایی غنی از فیبر مثل گلابی میتواند احتمال ابتلا به سکته را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.
علاوه بر این گلابی حاوی نوعی آنتیاکسیدان به نام پروسیانیدین است که ممکن است گرفتگی را در بافتهای قلب کاهش دهد، سطح کلسترول بد (LDL) را پایین بیاورد و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. پوست گلابی حاوی نوعی آنتیاکسیدان مهم به نام کوئرستین است که از طریق کاهش التهاب و کم کردن عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون و کلسترول بالا، سلامت قلب را افزایش میدهد.
یک مطالعه روی ۴۰ فرد مبتلا به سندرم متابولیک به این نتیجه رسید که خوردن ۲ عدد گلابی متوسط در روز به مدت ۱۲ هفته باعث شد شرکتکنندگان کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مثل فشار خون بالا را تجربه کنند. یک مطالعهی ۱۷ ساله روی بیش از ۳۰ هزار خانم نشان داد مصرف روزانه ۸۰ گرم گلابی، احتمال ابتلا به بیماری قلبی را ۶ تا ۷ درصد کاهش میدهد.
علاوه بر این باور بر این است که مصرف منظم گلابی و سایر میوههای دارای گوشت سفید خطر ابتلا به سکته را کم میکند. محققان در یک مطالعهی ۱۰ ساله روی بیش از ۲۰ هزار نفر به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه ۲۵ گرم از میوههای دارای گوشت سفید خطر ابتلا به سکته را تا ۹ درصد کاهش میدهد.
۳. در پیشگیری از سرطان مفید است
گلابی حاوی ترکیبات مختلفی است که ممکن است خواص ضدسرطانی داشته باشند. برای مثال نشان داده شده که آنتوسیانین و سینامیک اسید این میوهی تابستانی با سرطان مبارزه میکنند. چند مطالعه به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی غنی از میوههای متنوع مثل گلابی ممکن است از شما در برابر بعضی از انواع سرطانها مثل سرطانهای ریه، معده و مثانه محافظت کند.
بعضی از مطالعات نشان میدهند که میوههای غنی از فلاونوئید مانند گلابی ممکن است در محافظت از زنان در برابر سرطانهای سینه و رحم مفید باشند. به همین دلیل است که گلابی میوهای مفید برای زنان به شمار میرود. فیبر زیاد موجود در گلابی سلولهای سرطانی را از بین میبرد و از سرطان رودهی بزرگ پیشگیری میکند.
خوردن یک عدد گلابی در روز میتواند احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا ۳۴ درصد در زنانی کاهش دهد که در دوران پس از یائسگی قرار دارند. البته دقت کنید که گلابی جایگزینی برای درمانهای رایج سرطان محسوب نمیشود. درست است که خورن میوهی بیشتر احتمال ابتلا به سرطان را کاهش میدهد، اما به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.
۴. واکنش آلرژیک ایجاد نمیکند
گلابی در مقایسه با سایر میوهها کمتر منجر به واکنشهای آلرژیک میشود؛ به همین دلیل است که جزء معدود میوههایی به شمار میرود که مصرف آن برای نوزادان بیخطر است.
۵. سطح قند خون را کنترل میکند
گلابی با وجود اینکه کمی شیرین است، فیبر زیادی دارد و به کنترل سطح گلوکز خون کمک کرده و از دیابت پیشگیری میکند.
۶. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
گلابی حاوی مقدار زیادی از آنتیاکسیدانهای مختلف مثل ویتامین C و همچنین مس است. این ترکیبات در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر هستند و به بدن در مبارزه با بیماریهای مختلف کمک میکنند.
۷. از پوکی استخوان پیشگیری میکند
مشکلات استخوانی این روزها بسیار افراد زیادی را درگیر کرده است. برای اینکه سلامت استخوانهایتان را حفظ کرده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کنید، باید سطح PH بدنتان را در محدودهی طبیعی حفظ کنید و به میزان توصیه شده در روز کلسیم مصرف کنید. PH بدن را میتوانید با مصرف روزانهی میوه و سبزیجات در محدودهی نرمال حفظ کنید. گلابی غنی از عنصر بور (Boron) است و به همین علت میتواند به جذب کلسیم لازم بدن در روز کمک کند.
۸. سطح انرژی بدن را افزایش میدهد
بالا بردن سطح انرژی بدن را هم میتوانیم در فهرست خواص گلابی جای دهیم. سطح بالای گلوکز گلابی به شما انرژی فوری میدهد. گلوکز موجود در گلابی خیلی سریع جذب بدن شده و به انرژی تبدیل میشود.
۹. به هضم کمک میکند
گلابی منبع عالی فیبر محلول و غیرمحلول است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری هستند. این نوع فیبرها مدفوع را نرم میکنند و حجم آن را افزایش میدهند. یک عدد گلابی متوسط ۲۰ تا ۲۵ درصد از نیاز روزانهی بدن به فیبر را برطرف میکند. از آنجایی که گلابی فیبر غیرمحلول دارد، بهآسانی در رودهی بزرگ حرکت کرده و از پولیپ رودهی بزرگ پیشگیری میکند. فیبر بالای گلابی در بهبود فرآیند هضم مؤثر است.
فیبر محلول گلابی هم باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند. فیبر ممکن است در درمان یبوست مفید باشد. در یک مطالعهی ۴ هفتهای روی ۸۰ فرد بزرگسال مبتلا به یبوست نشان داده شد که مصرف ۲۴ گرم پکتین (یک نوع فیبر در گلابی) در روز با درمان یبوست و افزایش میزان باکتریهای مفید روده در ارتباط است. پوست گلابی فیبر زیادی دارد؛ بنابراین بهتر است هنگام خوردن پوست گلابی را دور نیندازید.
۱۰. برای زنان باردار مفید است
اسید فولیک ترکیبی بسیار مهم برای زنان باردار به شمار میرود. این ترکیب جنین را از نواقص مادرزادی دور میکند. گلابی حاوی اسید فولیک است و به همین دلیل مصرف روزانهی آن به زنان باردار توصیه میشود.
۱۱. برای کودکی که از شیر گرفته شده مفید است
اگر کودکتان را از شیر گرفتهاید، توصیه میشود به او گلابی بدهید، چون هیپوآلرژنیک است؛ یعنی به احتمال کم منجر به آلرژی میشود. علاوه بر این گلابی میوهی اسیدی نیست و بنابراین باعث هیچ مشکل گوارشی نمیشود. میتوانید پوست گلابی را بگیرید، آن را بپزید و بعد آن را پوره کنید. میتوانید پوست گلابی را هم به کودک خود بدهید. حواستان باشد اگر کودکتان اسهال دارد، به او گلابی ندهید.
۱۲. با سنگ کیسهی صفرا، آرتریت و نقرس مبارزه میکند
گلابی در صورتی که بهطور منظم مصرف شود، از عارضههایی مثل سنگ کیسهی صفرا، آرتریت و نقرس پیشگیری میکند.
۱۳. در کنترل فشار خون مفید است
کنترل فشار خون یکی دیگر از خواص گلابی به شمار میرود. گلوتاتیون و آنتیاکسیدانهای موجود در این میوهی تابستانی به کنترل فشار خون کمک میکنند.
۱۴. تب را درمان میکند
گلابی اثرات خنککننده دارد و به همین دلیل به درمان تب کمک میکند.
۱۵. خواص ضدالتهابی دارد
اگرچه التهاب پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن است، اما التهاب مزمن یا بلندمدت میتواند به سلامتی بدن آسیب برساند. التهاب مزمن با بعضی از بیماریها مثل بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ در ارتباط است. گلابی منبع غنی نوعی آنتیاکسیدان به نام فلاونوئید محسوب میشود که به مبارزه با التهاب کمک میکند و ممکن است احتمال ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.
چند بررسی مختلف بین مصرف زیاد فلاونوئید و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت ارتباط برقرار کردهاند. این خاصیت گلابی احتمالا به دارا بودن خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی برمیگردد. علاوه بر این گلابی غنی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف مثل مس و ویتامینهای C و K است که در مبارزه با التهاب مؤثر هستند.
۱۶. از تنگی نفس پیشگیری میکند
تنگی نفس در فصل تابستان که هوا گرم است، یک عارضهی رایج در میان کودکان و بزرگسالان محسوب میشود. بنابراین توصیه میشود در روزهای گرم سال گلابی بخورید تا دچار تنگی نفس نشوید.
۱۷. از مشکلات گلو پیشگیری میکند
گلابی برای پیشگیری از مشکلات گلو طی فصل تابستان یک گزینهی مناسب به شمار میرود. بنابراین توصیه میکنیم در فصل تابستان روزی یک عدد گلابی بخورید یا آب آن را بگیرید و بنوشید. برای اینکه از تمام خواص گلابی بهرهمند شوید، آن را بهطور منظم مصرف کنید.
۱۸. ممکن است به کاهش وزن کمک کند
گلابی کالری کم و آب زیادی دارد و غنی از فیبر است. این موضوع آن را تبدیل به یک میوهی مفید برای کاهش وزن میکند، چون فیبر و آب میتوانند به سیر نگه داشتن شما کمک کنند. در یک مطالعهی ۱۲ هفتهای روی ۴۰ فرد بزرگسال نشان داده شد شرکتکنندگانی که در روز دو عدد گلابی خوردند، کاهش ۲.۷ سانتیمتری اندازهی دور کمر را تجربه کردند.
علاوه بر این یک مطالعهی ۱۰ هفتهای دیگر به این نتیجه رسید زنانی که به رژیم غذایی معمول خود در روز سه عدد گلابی اضافه کردند، وزنشان کاهش پیدا کرد.
۱۹. با کاهش خطر ابتلا به دیابت در ارتباط است
کاهش احتمال ابتلا به دیابت هم یکی دیگر از خواص گلابی محسوب میشود. یک مطالعهی بزرگ روی بیش از ۲۰۰ هزار نفر به این نتیجه رسید که خوردن ۵ عدد (یا بیشتر) میوههای غنی از آنتوسیانین مثل گلابی در هفته با کاهش ۲۳ درصدی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است.
علاوه بر این یک مطالعهی حیوانی روی موشها نشان داد که ترکیبات گیاهی موجود در پوست گلابی مثل آنتوسیانین خواص ضددیابتی و ضدالتهابی دارند. فیبر موجود در گلابی سرعت هضم را کاهش میدهد و از این طریق به بدن فرصت بیشتری برای تجزیه و جذب کربوهیدرات میدهد. این موضوع میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند و بهطور بالقوه در پیشگیری و کنترل دیابت مفید باشد.
۲۰. حاوی ترکیبات گیاهی مفید است
گلابی ترکیبات گیاهی مفید زیادی دارد. برای مثال آنتوسیانین موجود در آن ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد و رگهای خونی را تقویت کند. بسیاری از مطالعات عنوان میکنند که مصرف زیاد مواد غذایی غنی از آنتوسیانین مثل توتها و گلابی با کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط است.
گلابی که پوست آن به رنگ سبز است، لوتئین و زیگزانتین دارد. این دو ترکیب برای بینایی مفید هستند. دقت کنید که بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید موجود در گلابی در پوست آن قرار دارند.
خواص گلابی برای پوست
در ادامه به خواص شگفتانگیز گلابی برای پوست اشاره میکنیم.
۲۱. از آسیب دیدن پوست جلوگیری میکند
گلابی غنی از فیبر غذایی است که نقش مهمی در حفظ نرمی و لطافت پوست دارد. فیبر غذایی سرعت ترشح قند در جریان خون را کاهش میدهد و از آسیب دیدن کلاژن پوست در اثر بالا رفتن مداوم قند خون پیشگیری میکند.
۲۲. در پیگشیری از چینوچروک مفید است
خوردن روزانهی گلابی پیری پوست را از شما دور میکند. این میوهی تابستانی غنی از ویتامین C، ویتامین K و مس است که همگی میتوانند با رادیکالهای آزاد مضر مبارزه کنند و از این طریق از سلولهای پوست در برابر آسیب شدید محافظت کنند.
۲۳. چربی پوست را درمان میکند
اگر پوستتان چرب است، گلابی میتواند برایتان مفید باشد. یک عدد گلابی را له کرده و مقداری عسل به آن اضافه کنید. از خمیر به دست آمده ۳ بار در هفته بهعنوان ماسک صورت استفاده کنید تا چربی پوستتان بهطرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
۲۴. با جوش مبارزه میکند
جوش یا آکنه نوعی مشکل پوستی است که این روزها افراد زیادی را گرفتار کرده است. گلابی حاوی ویتامینها و مواد معدنی ضروری است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. این موضوع باعث میشود پوست بتواند با جوش و سایر عفونتهای پوستی مبارزه کند.
۲۵. پوست را برای مدت طولانی مرطوب نگه میدارد
گلابی نه تنها برای پوست چرب مفید است، بلکه برای پوست خشک و پوستهپوسته شده هم فوایدی دارد. این میوه حاوی ترکیبات هومکتانت (جاذب رطوبت) است که به متعادل کردن و حفظ رطوبت طبیعی پوست کمک میکنند. به همین دلیل است که از عصارهی گلابی بهطور گسترده در تولید لوسیونهای مرطوبکننده استفاده میشود. مصرف منظم آب گلابی هم میتواند رنگ پوست را یکدست و پوست را نرم کند.
۲۶. یک اسکراب طبیعی مؤثر است
آنزیمهای طبیعی موجود در گلابی آن را تبدیل به یک اسکراب عالی کردهاند. گلابی به شما در از بین بردن سلولهای پوستی مردهی موجود در لایههای سطحی پوست کمک میکند.
۲۷. برای لبها عالی است
گلابی یک میوهی مفید برای لبها محسوب میشود. علت این موضوع وجود اسید لاکتیک در آن است. این نوع اسید میتواند سلولهای لب را برای مدت طولانی سالم و هیدراته نگه دارد و از این طریق به شما در داشتن لبهایی نرم و لطیف کمک کند.
خواص گلابی برای مو
خواص گلابی برای مو در ادامه آورده شدهاند.
۲۸. در حفظ سلامتی و تغذیهی موها مفید است
گلابی موها را سالم و تغذیه میکند. گلابی، بهویژه گلابی رسیده حاوی نوعی الکل قند طبیعی به نام سوربیتول یا گلوسیتول است که ریشههای مو را تغذیه میکند و مو را مرطوب نگه میدارد.
۲۹. خشکی مو را کاهش میدهد
خواص مرطوبکنندهی گلابی در کاهش خشکی مو بهشدت مؤثر است. علاوه بر این گلابی مقدار زیادی ویتامین C دارد که بهعنوان یک آنتیاکسیدان طبیعی عمل میکند و از طریق حفظ سلامت سلولهای مو، تارهای مو را نرم میکند.
۳۰. وز مو را برطرف میکند
مصرف منظم گلابی میتواند در از بین بردن وز و گرهی مو مفید باشد. میتوانید وز موهای خود را بهراحتی به کمک استفاده از ماسک موی گلابی برطرف کنید.
۳۱. درخشندگی از دست رفتهی مو را برمیگرداند
اگر موهایتان کدر شده و درخشندگی خود را از دست داده است، از معجزهی گلابی غافل نشوید. تمام کاری که باید بکنید این است که با گلابی یک ماسک مو درست کنید. برای این کار عصارهی گلابی تازه و رسیده را با دو قاشق غذاخوری سرکهی سیب و مقداری آب مخلوط کنید و آن را روی موهای خود بمالید. این ماسک درخشندگی را به موهای شما برمیگرداند.
طرز تهیهی ۲ خوردنی با گلابی
حالا که بهطور مفصل ارزش غذایی و خواص گلابی را معرفی کردیم، وقت آن است که طرز درست کردن ۲ خوردنی با این میوهی تابستانی را به شما آموزش دهیم.
۱. پورهی چغندر و گلابی
پورهی چغندر و گلابی را میتوانید بهعنوان یک میان وعدهی سبک و مقوی نوش جان کنید.
مواد لازم
- چغندر متوسط: دو عدد
- کره: ۱۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: نصف فنجان
- گلابی: یک و نیم عدد
- شکر سفید: دو قاشق چایخوری
- سرکه: سه قاشق غذاخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱.
برای تهیهی پورهی چغندر و گلابی، اول از همه فر را روی ۲۰۰ درجهی سانتیگراد بگذارید تا فر گرم شود. سپس پوست گلابیها را بگیرید و هستههای آنها را خارج کنید. گلابیها را خرد کنید.
۲.
چغندرها را خوب بشویید و آنها را در یک قابلمه قرار دهید. قابلمه را آب کنید و روی اجاق بگذارید. اجازه دهید چغندرها به مدت ۱ ساعت (یا بیشتر) روی حرارت بمانند تا نرم شوند. سپس قابلمه را از روی اجاق بردارید و آن را کنار بگذارید تا چغندرها خنک شوند.
۳.
یک ماهیتابه روی حرارت متوسط قرار دهید و کره را درون آن بریزید تا آب شود. پیازهای خرد شده، گلابی، شکر و سرکه را درون ماهیتابه بریزید و بهطور مداوم هم بزنید. اجازه دهید مخلوط گلابی به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند. سپس زیر حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا مواد کمی خنک شوند.
۴.
زمانی که چغندرها به اندازهی کافی خنک شدند، پوست آنها را بگیرید و درشت خرد کنید. مخلوط گلابی را درون مخلوطکن بریزید. نمک و نیمی از چغندرهای خرد شده را اضافه کنید و چهار تا پنج پالس بزنید. مابقی چغندر را درون مخلوطکن بریزید و مواد را دو تا سه پالس بزنید.
۵.
پورهی چغندر و گلابی را درون کاسهی مدنظر بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.
۲. سالاد گلابی با سرکهی بالزامیک
اگر به دنبال ایدههای جدید برای تهیهی یک سالاد تابستانی هستید، حتما سالاد گلابی را امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیهی سالاد
- گردوی خرد شده: یک فنجان
- روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
- شکر: یک قاشق غذاخوری
- عسل: دو قاشق غذاخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- دارچین: نوک قاشق چایخوری
- فلفل کاین: نوک قاشق چایخوری
- سبزیجات دلخواه: ۶۰۰ گرم
- گلابی رسیده: یک عدد
- آلبالوی خشک: یک چهارم فنجان
مواد لازم برای تهیهی سس سالاد
- سرکهی بالزامیک: یک چهارم فنجان
- روغن زیتون: یک چهارم فنجان
- ترهفرنگی متوسط خرد شده: یک عدد
- نمک دریا و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه
۱.
فر را روی ۱۷۶ درجهی سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود. گلابی را خوب بشویید و از وسط نصف کنید. هستههای آن را دور بریزید و آن را به اندازهی دلخواه خرد کنید. گردوهای خام را درون سینی فر بریزید. زمانی که فر گرم شد، سینی را به مدت ۷ دقیقه در فر قرار دهید. سپس سینی را با احتیاط از فر خارج کنید و روغن زیتون، شکر، عسل، نمک، دارچین و فلفل کاین را روی گردوها بریزید و خوب هم بزنید.
۲.
سینی را دوباره در فر قرار دهید و مواد را به مدت ۴ تا ۶ دقیقه رست کنید تا عطرشان درآید و رنگشان قهوهی طلایی شود. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و آن را کنار بگذارید تا گردوها خنک شوند.
۳.
حالا نوبت به درست کردن سس میرسد. سرکهی بالزامیک، روغن زیتون، ترهفرنگی، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید. سس را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری به آن اضافه کنید. سس را کنار بگذارید.
۴.
حالا یک کاسهی بزرگ بردارید و سبزیجات دلخواه خرد شده، گلابی و گردوی رست شده را درون آن بریزید و سس را به آن اضافه کنید. سالاد را خوب هم بزنید. سالاد گلابی شما آماده است. بهتر است این سالاد را تا زمانی که تازه است، مصرف کنید. با این حال میتوانید آن را تا سه روز در یخچال نگه دارید.
کلام آخر
گلابی که یک میوهی تابستانی است، ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفیدی دارد. این میوه به دلیل اینکه ارزش غذایی بالایی دارد، به افزایش سلامتی بدن کمک میکند. از جمله خواص گلابی میتوانیم مبارزه با التهاب، بهبود گوارش، مبارزه با بیماریهای قلبی، درخشان کردن مو، از بین بردن جوش و کاهش وزن را نام ببریم. حتما گلابی را با پوست بخورید، چون بسیاری از مواد مغذی آن در پوستش قرار دارد.
منبع:digikalamag