روغن جوجوبا چیست؟

روغن جوجوبا

«روغن جوجوبا» (Jojoba oil) روغنی مایع است که از دانه‌ی گیاهی به همین نام گرفته می‌شود. درختچه‌ی جوجوبا یا هوهوبا بومی مناطق جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک است. این روغن از گذشته‌های بسیار دور توسط بومیان این مناطق مصرف دارویی داشته. سرخ‌پوستان آمریکا آن را به عنوان درمان زخم و کبودی استفاده می‌کردند. امروزه روغن جوجوبا تبدیل به یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان آکنه، پسوریازیس، آفتاب‌سوختگی و زبری پوست شده است. برخی هم برای درمان ریزش مو از این روغن استفاده می‌کنند، چرا که می‌تواند رویش مو را تحریک کند.

درختچه جوجوبا در مناطق گرم رشد می کند. روغن جوجوبا موجود در ایران به صورت وارداتی از کشور هایی نظیر : آمریکا ، آریزونا و مکزیک به دست می آید. درخت جوجوبا به علت شرایط خاصی که برای رشد و تولید محصول نیاز دارد،در ایران به محصول نمیرسد. سرخ‌پوستان آمریکا آن را به عنوان درمان زخم و کبودی استفاده می‌کردند.

دانه‌های جوجوبا از نظر ظاهری، کمی شبیه به دانه‌های قهوه هستند؛ اما اغلب بزرگ‌ترند و همه شبیه به هم نیستند. ساختار روغن جوجوبا با دیگر روغن‌های گیاهی تفاوت دارد؛ چراکه این روغن در اصل نوعی موم اشباع‌نشده است. روغن جوجوبا به عنوان یک موم در محافظت، کنترل رطوبت و نرم کردن پوست و مو بسیار مفید است. به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع‌نشده، این روغن در دمای اتاق کاملا به شکل مایع درمی‌آید و برخلاف روغن‌های دیگر عمر طولانی دارد و زود فاسد نمی‌شود. همین موضوع یکی از ویژگی‌هایی است که این روغن را تبدیل به گزینه‌ی خوبی برای استفاده در محصولات آرایشی و بهداشتی می‌کند. با استفاده از این روغن داروسازان نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده‌ی شیمیایی به میزان زیاد نخواهند داشت.

همچنین، روغن جوجوبا منبع خوبی از مواد مغذی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین E، ویتامین B کمپلکس، سیلیکون، کرومیوم، مس، و زینک است. این روغن ۸۲ درصد ید دارد و همین ماده است که روغن جوجوبا را به یک التیام‌بخش خوب تبدیل می‌کند. اسیدهای چرب این روغن هم شامل ۱۳.۶ درصد اسید اوره، ۷۱.۳ درصد اسید گادئولیک و ۱۱.۲ درصد اسید اولئیک می‌شود.

خواص روغن جوجوبا برای پوست

خواص روغن جوجوبا علاوه بر نرم و درخشان کردن پوست، مواد مغذی مورد نیاز پوست را به آن می‌رساند. علاوه بر آن روغن جوجوبا ماندگاری بیشتر نسبت به دیگر روغن‌ها دارد.

محافظ و مرطوب‌کننده

روغن جوجوبا مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین‌های A و E و اسیدهای چرب امگا 6 است که از اجزای ضروری محافظت از پوست هستند. این ماده به عنوان یک ماده مرطوب‌کننده نیز عمل می‌کند. این لایه محافظ، همراه با اثرات ضدالتهابی ویتامین E، به پوست تنفس لازم برای بهبود را می‌دهد. علاوه بر آن این خواص روغن جوجوبا می‌تواند برای مبتلایان به اگزما و پسوریازیس نیز مفید باشد.

رفع خشکی پوست

مشابه روغن‌های دیگر، روغن جوجوبا برای تسکین پوست خشک و تحریک شده بسیار مناسب است. فواید ضدالتهابی آن به ملایم و طبیعی شدن رنگ صورت کمک می‌کند. با ایجاد لایه محافظ و مرطوب باعث حفظ رطوبت پوست می‌شود. پس از تمیز کردن پوست، از چند قطره روغن جوجوبا به ‌طور مستقیم استفاده کنید.

درمان آکنه

ترکیب شیمیایی این روغن سبوم پوست را تقلید می‌کند، بنابراین با عدم تولید بیش از حد روغن در مناطقی از پوست، آن را متعادل می‌کند. همچنین حاوی خواص ضد میکروبی است که یک گزینه عالی برای پوست‌های مستعد آکنه است. پس از خرید روغن جوجوبا با استفاده از پنبه چند قطره از آن را روی صورت تمیز بمالید.

جوان‌سازی

روغن جوجوبا به‌طور طبیعی سرشار از ویتامین E است، یک آنتی‌اکسیدان قوی که به پوست کمک می‌کند از خود در برابر رادیکال‌های آزاد دفاع کند. این ویژگی می‌تواند باعث پیشگیری از پیری زودرس و آسیب به پوست شود. همچنین سرشار از اسیدهای آمینه است که عناصر سازنده کلاژن هستند. کاهش ظاهر خطوط ریز و چین ‌و چروک و بهبود بافت، رنگ و خاصیت ارتجاعی پوست از فواید استفاده از این روغن محسوب می‌شود.

روغن جوجوبا

فواید روغن جوجوبا برای مو

روغن جوجوبا برای مو هم بسیار مفید است؛ چراکه رطوبت از بین رفته‌ی مو را جبران می‌کند، باعث بهبود بافت مو می‌شود و خشکی پوست سر و شوره را از بین می‌برد. می‌توانید از این روغن برای درخشنده‌تر کردن و از بین بردن وز موها استفاده کنید. این روغن گزینه‌ی بسیار بهتری نسبت به نرم‌کننده‌ها و دیگر محصولات آرایشی و بهداشتی مو است؛ چراکه همگی آن‌ها از ترکیبات شیمیایی ساخته شده‌اند و به مرور موهای شما را خشک‌تر و وزتر می‌کنند.

کافیست برای باز کردن گره موهای خود، چند قطره روغن جوجوبا روی برس خود بریزید و سپس موها را برس بکشید. با این کار برس شما نرم‌تر و روان‌تر حرکت می‌کند و باعث شکستن یا کنده شدن موها نمی‌شود.

یکی دیگر از فواید روغن جوجوبا که در چند سال اخیر توجه زیادی به آن شده است، کمک به درمان آلوپسیا یا طاسی منطقه‌ای سر است که طی آن موها به دلیل عفونت قارچی یا آسیب دیدن پیاز و فولیکول مو از بین می‌روند.

روغن جوجوبا

چه زمانی برای استفاده از روغن جوجوبا مناسب است؟

بهترین زمان برای استفاده از روغن جوجوبا قبل از خواب و بعد از استحمام است. همچنین به‌ منظور محافظت از پوست قبل از آرایش نیز میتوان استفاده کرد.

عوارض جانبی احتمالی

استفاده از روغن جوجوبا در بسیاری از افراد حتی زنان باردار و شیرده هیچ مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. هر چند در برخی افراد ممکن است باعث بروز آلرژی و حساسیت پوستی شود. با توجه به اینکه روغن جوجوبا حاوی ماده‌ی شیمیایی اسید اروسیک است، از خوردن آن اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث بروز صدمات قلبی و یا مشکلات جدی‌تر شود. فراموش نکنید روغن جوجوبا مصرف خوراکی ندارد و تنها استعمال خارجی دارد

دیدگاه شما
استفاده از مطالب ماروکالا برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام ماروکالا و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به ماروکالا تعلق دارد.
تخفیف 5%
تقریبا!
دفعه ديگه .
کد تخفیف 20%
کد تخفیف 10%
ارسال رایگان
کد تخفیف 100%
خوش شانس نبودی
تقریبا!
تخفیف 50%
پوچ
کد تخفیف 30%
شانست رو برای برنده شدن امتحان کن

ایمیلت رو وارد کن و گردونه رو بچرخون،شاید امروز روز شانست باشه!

قوانین:

  • هر کاربر یک بازی
  • مدت انقضای کدهای تخفیف 24 ساعت می باشد
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.